Make it A December to Remember. Dat is de slogan van het Facebook event dat mijn zus Maaike heeft georganiseerd. Inmiddels doen al 90 personen mee en het inspireert mij ook tot het maken van dingen die ik graag met jullie deel.

Deze keer een adventskalender.

Ik heb briefjes gemaakt, met teksten en “opdrachtjes”, die aansluiten bij de berichten die Maaike tot en met kerst zal posten. De briefjes kun je hier downloaden: A Bikker December Adventskalender 2015 , vervolgens afdrukken en uitknippen.

Materiaal voor adventskalender.Wij hebben de briefjes, samen met waxinelichtjes, in lege potjes gedaan. De nummers van de dagen 1 tot en met 24 hebben we met krijtstift op de potjes geschreven. Op de deksels hebben glitterstikkertjes van de Hema geplakt en sommige potjes hebben we beplakt met tape van psikhouvanjou. Je kunt de briefjes bijvoorbeeld ook in genummerde envelopjes doen en er elke dag één openmaken (zelf of door een gezinslid).

 

Vandaag is het de tweede adventsdag en die staat in het teken van dankbaar zijn. Elke dag mag een gezinslid een potje openmaken en het briefje voorlezen. Luna mocht het tweede potje open maken en las de tekst voor.

Wie wil jij bedanken? Geef dit lichtje aan diegene en vertel daarbij waar je dankbaar voor bent.

Ze moest er even over nadenken, anderen deden al suggesties als “Geef het aan je beste vriendin“. Ze zei heel resoluut: “Nee, ik wil hem graag aan jou geven Marian, omdat je zo’n lieve moeder voor me bent.”. Dat was een heel bijzondere verrassing voor mij. Luna’s moeder is vijf jaar geleden overleden en ik zorg inmiddels al een aantal jaar voor haar. Haar spontaan uitgesproken woorden zijn voor mij echt een cadeautje.

Adventskalender met stickers op de deksels.Ook een adventskalender gemaakt, de briefjes op een andere manier gebruikt of wil je reageren op dit bericht? Laat het weten op deze site of de facebookpagina van het event A Bikker December.

Groetjes Marian.