De man met de baard is weer in het land. Toch altijd weer een bijzonder moment en een leuk excuus om samen kruidnoten te bakken, schoenen te zetten onder de verwarming (bij gebrek aan open haard) en samen toe te leven naar pakjesavond.

Hoeveel nachtjes slapen nog?

Een vraag die regelmatig door de jongsten wordt gesteld. Om ze nog een beetje een idee te geven van het aantal nachtjes dat ze nog moeten slapen tot aan pakjesavond, heb ik een aftelkalender op een keukenraam getekend.

Vanaf vandaag gaan we elke dag een vlaggetje inkleuren totdat we bij de 5 van vijf december zijn aangekomen. De vlaggenlijn wordt met de dag vrolijker.

Ik gebruik krijtstiften op waterbasis van Chalkmaster. Deze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de krijtbordenwebshop. Het krijt is zelfs na weken nog heel makkelijk met een sopje van je ruit te verwijderen. Witte krijtstiften zijn ook bij de Hema verkrijgbaar. Ik zag ze bij de kerstartikelen liggen.

Heb jij ook een aftelkalender gemaakt? We vinden het heel leuk als je het met ons deelt op de facebookpagina van het event.

Groetjes van Marian.